Удосконалення організаційно-правового механізму взаємодії інституцій публічного управління та організацій громадянського суспільства - Павлюк, Н. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Проаналізовано визначальні аспекти процесу удосконалення організаційно-правового механізму взаємодії інституцій публічного управління та організацій громадянського суспільства. Розкрито необхідність розробки адекватного назрілим в Україні потребам алгоритму взаємовідносин органів державної влади, місцевого самоврядування з організаціями громадянського суспільства. Показано, що визнання місця і ролі громадянського суспільства в системі публічного управління в Україні органами влади не отримує належного підтвердження в практичній управлінській діяльності, що блокує ефективне застосування прогресивних елементів організаційно-правового механізму публічного управління. Зазначено, що процес удосконалення організаційно-правового механізму взаємодії інституцій публічного управління та організацій громадянського суспільства в Україні здійснюється з використанням шляхів форм та методів централізованої системи управління, що не сприяє розвитку її публічності. Окреслено основні підходи до удосконалення організаційно-правового механізму взаємодії інституцій публічного управління та організацій громадянського суспільства в Україні у контексті децентралізації влади на загальнодержавному, регіональному і локальному рівнях.