Методичні аспекти дослідження демографічного розвитку великого міста - Долінченко, О. М. (Ефективність державного управління, 2018)
Досліджено методичні аспекти дослідження демографічного розвитку великого міста. Визначено демографічні методи комплексної оцінки демографічних процесів, що дає можливість оцінити кількісні й якісні фактори його розвитку. Зазначено, що у процесі вивчення демографічного розвитку великого міста особливу увагу необхідно звернути на аналіз його чинників. Зауважено, що це зумовлює необхідність застосування таких методів, які дають змогу найповніше розкрити його особливості. Обґрунтовано, що застосування сучасних методів оцінювання демографічної ситуації в умовах ринкової економіки набуває особливого значення.