Діяльність Українського національного комітету в Парижі: глобальні уроки для державотворення України - Дутчак, Г. О. (Ефективність державного управління, 2018)
Зазначено, що на початку ХХ ст. у Парижі був створений Український національний комітет, який за своєю назвою і статутом, на перший погляд, повинен був би відстоювати інтереси Української держави у Французькій Республіці, але в дійсності його інтересами були політичні інтриги та особисте збагачення членів комітету.