Соціальний захист військовослужбовців в умовах проведення антитерористичної операції - Ветлинський, С. О. (Ефективність державного управління, 2016)
Проведено аналіз сучасного захисту військовослужбовців в умовах проведення Антитерористичної операції. Здійснено аналіз нормативно-правового забезпечення у сфері соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей. Проаналізовано низку нормативно-правових актів, які регулюють питання соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей; класифіковано інструменти соціального захисту військовослужбовців із застосуванням як традиційних (фінансових), якими користується переважно держава, так і нетрадиційних (нефінансових), що є спільним дієвим інструментом реалізації своїх функцій з боку взаємодіючих суб’єктів соціальної політики. Запропоновано запровадити програму реабілітації учасників АТО на загальнонаціональному рівні.