Якість надання митних послуг як складова іміджу держави у світовому просторі - Квеліашвілі, І. М. (Ефективність державного управління, 2016)
Зазначено, що світовий ринок в умовах глобалізації вимагає від держав пристосовуватись до зовнішніх умов, презентувати країну як спроможну до трансформацій у міжнародні інтеграційні процеси, цілеспрямовано оптимізувати імідж державних інститутів у зовнішньому просторі. Доведено, що регулювання зовнішньої торгівлі, розвитку економіки України та її інтеграції до світової економіки відбувається через систему принципів та напрямів діяльності держави при здійсненні митної політики. Підсумовано, що зарубіжний досвід запровадження ефективних управлінських технологій, оптимізація митної політики держави, гармонізація національного митного законодавства з міжнародним законодавством, дієві реформи у митній сфері є одним із пріоритетних напрямів при створенні оновленого іміджу країни.