Удосконалення системи національного судочинства відповідно до рекомендацій Європейської комісії “За демократію через право” - Боровська, Г. С.; Величко, О. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Проаналізовано співпрацю України з Європейською комісією “За демократію через право” (Венеціанською комісією) у сфері впровадження судової реформи. Виділено головні принципи двостороннього співробітництва, законодавчих ініціатив у сфері правосуддя. Визначено основні європейські стандарти судочинства, міжнародні зобов’язання щодо функціонування судової гілки влади. Стверджено, що основними перешкодами незалежної судової системи в Україні є непослідовність втілення стратегічних пріоритетів реформування національної сфери правосуддя та недосконалість державного управління у цій сфері.