Регіон як цілісна господарська система в державному управлінні - Войтик, О. Є. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянуто теоретичні основи регіону як цілісної господарської системи в державному управлінні. Обґрунтовано суть регіону та основні підходи до визначення цього поняття в науковій літературі. Проаналізовано критерії, на основі яких можна виокремити кордони окремих регіонів держави. Узагальнено ознаки, які характеризують регіон як цілісну систему. Зроблено висновок, що регіон є цілісною системою, якій притаманні свої особливості, які виділяють його з-поміж інших територіальних утворень.