Нова стратегія національної безпеки України: реальна оцінка викликам і загрозам - Хаварівська, Г. (Ефективність державного управління, 2021)
Розкрито передумови прийняття Стратегії національної безпеки України. Проведено порівняльний аналіз із аналогічними попередніми документами. Проаналізовано основні виклики та загрози національній безпеці в умовах сьогодення, серед яких зміни клімату, російська агресія проти України, загострення геополітичного суперництва, поширення коронавірусної хвороби та інші безпекові загрози. Розглянуто основні пріоритетні напрямки розвитку системи безпеки та оборони згідно із Стратегією.