Ретроспектива та прогнозні тенденції розвитку галузей національної економіки в сучасних умовах - Гургула, Т. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянуто структурні деформації, що виникли у галузях економіки внаслідок процесів інтеграції. Зазначено, що поступова інтеграція в європейський політичний, економічний, правовий простір потребує поглиблення досліджень у цьому напрямі. Здійснено аналіз досліджень вітчизняних та зарубіжних науковців, спрямованих на визначення оцінки рівня якості життя населення в Україні. Обґрунтовано, що ключовими умовами зростання рівня якості життя населення є: рівень розвитку країни, її ресурсні та технологічні потенціали; ступінь зрілості ринкових відносин; масштаби та перспективи розвитку економічних взаємозв’язків країн.