Структурно-функціональний аналіз використання інформаційних технологій і систем у державному управлінні - Павлишин, З. Я. (Ефективність державного управління, 2016)
Проаналізовано методи та способи виконання функцій збору, обробки, зберігання, передачі та використання інформаційних технологій і систем у державному управлінні. Описано визначення та властивості інформаційних технологій, проведено аналіз використання інформаційних технологій і систем у державному управлінні. Розглянуто визначення та властивості інформаційного забезпечення, інформаційно-забезпечуючі функції, а також поняття та властивості інформаційної системи. Проаналізовано визначення переробки інформації, суть технічної бази інформаційних систем. Розглянуто основні характеристики системи, а також управління як окремої функції системи. Висвітлено поняття суб’єктів управління, системного аналізу, а також розглянуто механізм прийняття управлінських рішень.