Аналіз підходів до реформування системи надання соціальних послуг у контексті дослідження іноземного досвіду (на прикладі Великобританії) - Греба, Р. В. (Ефективність державного управління, 2016)
Проаналізовано європейський досвід реформування системи надання соціальних послуг під впливом розвитку тенденції децентралізації владних повноважень на прикладі Великобританії. Досліджено особливості та визначальні характеристики британської моделі соціального захисту, що склалася за період перебування Великобританії у складі країн Європейського Союзу, та сформованої у її межах системи надання соціальних послуг. Визначено, що основною метою проведення реформи соціальної сфери у цій країні було підвищення якості та тривалості життя населення. Акцентовано увагу на значимості недержавних організацій, залучених до процесу надання соціальних послуг населенню, а також окреслено роль отримувачів соціальних послуг. Доведено, що роль держави у побудові механізмів надання соціальних послуг є пріоритетною.