Актуальні стратегії подолання супротиву освітнім змінам - Семенець-Орлова, І. А. (Ефективність державного управління, 2016)
Проаналізовано проблемні аспекти силового поля супротиву освітнім змінам як важливого елемента організаційного довкілля. На основі аналізу досліджень західних теоретиків організаційного розвитку визначено різні інструменти та напрямки управлінської діяльності, що впливають на зростання силового поля підтримки змін у закладах, установах публічного сектора. Детерміновано різні стратегії подолання супротиву освітнім змінам на індивідуальному та організаційному рівнях.