Формування інституту державних секретарів в Україні: теоретико-методологічні засади - Пархоменко-Куцевіл, О. І. (Ефективність державного управління, 2016)
Проаналізовано історію запровадження інституту державних секретарів та проблеми, що призвели до скасування посад держаних секретарів міністерств у 2003 р. Розглянуто теоретичні напрацювання з проблематики запровадження інституту державних секретарів та проаналізований закордонний досвід. Здійснено аналіз сучасного законодавства України про державну службу. Визначено проблеми запровадження посад державних секретарів міністерств. Запропоновано шляхи удосконалення законодавства щодо запровадження інституту державних секретарів міністерств.