Національні інтереси крізь призму гуманістичних цінностей в умовах поширення неконтрольованої міграції: управлінський аспект - Попок, А. А.; Горбатюк, С. Є. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянуто проблему забезпечення національних інтересів та збереження гуманістичних цінностей в умовах поширення неконтрольованої міграції. Проаналізовано теоретичні погляди на процеси неконтрольованої міграції, виявлено характерні особливості сучасної міграційної політики на національному, регіональному та міжнародному рівнях, розкрито проблемні аспекти збереження примату гуманістичних цінностей під час захисту національних інтересів. Концептуально обґрунтовано та запропоновано напрями удосконалення міграційної політики на національному та міжнародному рівнях у контексті захисту національних інтересів на основі гуманістичних цінностей.