Роль банків у діяльності фінансово-промислових груп - Жихарцева, О. О. (Ефективність державного управління, 2016)
Досліджено роль банків у діяльності фінансово-промислових груп. Зазначено, що банки відіграють значну роль у процесі діяльності ФПГ, оскільки вони є одночасно джерелом фінансування інвестиційної діяльності, керівником групи та її обслуговуючим центром. Зауважено, що особливу роль банківський капітал відіграє у реалізації інвестиційних проектів. Розглянуто основні причини для інтеграції банківського капіталу з промисловим, основні функції та операції банку в діяльності ФПГ. Зроблено висновок, що створення фінансово-промислових груп у ринкових умовах є об’єктивною необхідністю, адже вони насамперед формуються для акумуляції грошових ресурсів, які необхідні для забезпечення інвестиційних потреб.