Реформування судової системи у контексті протидії корупції - Лавренюк, Ю. Ф. (Ефективність державного управління, 2016)
Розкрито сутність, передумови виникнення, сучасні особливості, наслідки і масштаби поширення корупції в судовій системі України. Розглянуто актуальні проблеми протидії корупції у судах із урахуванням законодавства, європейського досвіду та громадської думки. Проаналізовано досягнення у цьому напрямку та передумови відновлення довіри громадськості до судової системи, забезпечення реалізації конституційних прав громадян. Викладено пропозиції щодо покращення діяльності судової системи держави та позитивного впливу на боротьбу із корупцією.