Удосконалення системи кадрового забезпечення пожежно-рятувальної служби в Україні в контексті адаптації зарубіжного досвіду - Ковальчук, В. М. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянуто проблеми підготовки кадрів та їх просування по службі у пожежно-рятувальних підрозділах ДСНС. Проаналізовано досвід передових країн світу в організації системи підготовки кадрів для оперативно-рятувальних підрозділів та їх професіональній підготовці. Вказано на проблеми реформування ДСНС в Україні у контексті наближення до європейських стандартів та визначено основні напрямки удосконалення системи кадрового забезпечення.