Адаптація європейських принципів управління загальною середньою освітою в Україні - Книшик, С. І. (Ефективність державного управління, 2016)
Розглянено сучасний стан освіти в Україні, тенденції та перспективи розвитку в умовах модернізації, інтеграції в європейський і світовий освітній простір. Визначено фактори, що забезпечують успішність управлінської діяльності. Акцентовано на актуальності питання про добір і підготовку керівників нового типу – менеджерів освіти. Запропоновано низку першочергових заходів щодо удосконалення управління закладами системи освіти, розкрито поняття державно-громадського управління як цілісної динамічної системи.