Якість життя в системі цілей сталого розвитку до 2030 року - Загорський, В. С.; Ліпенцев, А. В.; Борщук, Є. М. (Ефективність державного управління, 2023)
Розглянуто особливості сучасного трактування понять "економічне зростання, "економічний розвиток" та "якість життя". Проаналізовано фундаментальні основи формування концепції сталого розвитку, акцентовано увагу на проблемах соціально-економічного розвитку, зумовлених наявністю проблеми "потреби – ресурси". Обґрунтовано твердження, що якість життя населення повинно стати основним реальним показником економічного розвитку будь-якої держави.