Концепція формування та відтворення трансформаційних змін економічної природи людського капіталу - Кумар, Г. В. (Ефективність державного управління, 2023)
Розглянуто теоретичні та емпіричні дослідження людського капіталу, а також його зміст у економічному розвитку України. Проаналізовано теоретичні аспекти формування поняття "людський капітал", який відновлює важливість людини в сучасному світі, її діяльність та можливості до самореалізації. Зокрема, досліджено питання, що сприяють розвитку людського капіталу, а саме – прямі та опосередковані витрати капіталу. На основі філософсько-методологічного аналізу запропоновано найважливіше зосередження людини, а саме – дослідження капіталу, істотні характеристики людського капіталу. Також визначено основні причини трансформаційних змін на тлі військової агресії росії проти України.