Правовий механізм публічного управління розвитком електронної демократії в Україні - Семенченко, А. І.; Янсонс, Я. В. (Ефективність державного управління, 2022)
Проаналізовано поточний стан механізму правового забезпечення розвитку електронної демократії в Україні, теоретично обґрунтовано та сформовано його модель у вигляді 4-х рівневої ієрархічної структури. Здійснено упорядкування законодавства України відповідно до запропонованої структури та системи критеріїв, визначених у Рекомендаціях Кабінету Міністрів ЄС стосовно електронної демократії. Доведено основні недоліки чинного законодавства в цій сфері. Удосконалено модель правового механізму публічного управління розвитком електронної демократії в Україні, яка орієнтована на юридичне закріплення ресурсного підтримання розвитку електронної демократії. Розроблено рекомендації щодо підвищення ефективності правового механізму публічного управління розвитком електронної демократії в Україні.