Упровадження аналізу політики у діяльність органів державної влади (в умовах модернізації державного управління та реалізації парламентської реформи) - Щербак, Н. В. (Ефективність державного управління, 2022)
Досліджено актуальні питання розробки та упровадження аналізу політики у діяльності органів державної влади. Дано визначення аналізу політики як діяльності зі створення знань про процес вироблення політики й у ході цього процесу. Аргументовано, що особливого значення набуває використання цього інструменту в умовах модернізації державного управління та реалізації парламентської реформи. Всебічно проаналізовано питання причини виникнення та історичної еволюції аналізу політики як в Україні, так і в інших зарубіжних країнах. Визначено та дано комплексну характеристику трьох основних етапів виміру аналізу публічної політики, що розрізняються між собою за часом здійснення аналізу, а саме: перспективний, ретроспективний, інтегрований. На основі проведеного дослідження вироблено практичні рекомендації щодо упровадження аналізу політики у діяльність органів державної влади, зокрема Апарату Верховної Ради України.